Betere digitale foto’s nemen

Op zoek om te leren hoe betere digitale foto’s te maken? Niet alle fotografen zouden je precies dezelfde tips geven wanneer ze vertellen hoe je het nemen van digitale foto’s verbetert. Iedereen, professioneel of semiprofessioneel, lijkt hun eigen ideeën te hebben over hoe je een goede digitale foto maakt.

Top 3 tips voor het maken van betere digitale foto’s

1. Kom dichterbij
Dit is mijn favoriete regel van de drie (daarom is het de eerste!) En de snelste manier om betere digitale foto’s te maken … vooral als u van plan bent een fotoboek te ontwerpen. Foto’s die het frame vullen hebben de neiging om meer dramatisch te zijn. Waarom heeft deze tip nut? Deze eenvoudige digitale fotografie tip heeft de neiging om de hoeveelheid rommel in het beeld te verminderen en meer te richten op de onderwerpen (gezichten). En voor de meeste foto’s, is dat precies wat u wilt!

2. De regel van drieVolg de “regel van drie”
Stel je voor dat uw digitale foto’s zijn verdeeld in drieën, zowel horizontaal als verticaal. Het plaatsen van uw onderwerpen op de denkbeeldige snijpunten van deze lijnen zorgt voor een aangenamer beeld. Laat je onderwerp niet in het midden van de foto! De Regel van Drie lijkt de heilige graal van de fotografie. Dit is een tip om digitale foto’s te verbeteren die zelfs de professionals gebruiken!

3. Bepaal de belangrijkste bron van licht
Verschillende verlichting kan de sfeer en het gevoel van een foto veranderen, of het verschil zijn tussen een middelmatige en een prachtig foto. Het opzetten van een goede verlichting en fotograferen met uw verlichting in plaats van er tegen zal u echt betere digitale foto’s geven.