Waarom online fotoboeken beter zijn dan foto albums – wat is het verschil?

Wat is een fotoalbum?

De meesten van ons zijn bekend met het traditionele fotoalbum – een boek vol met pagina’s beschermd met doorzichtige hoezen om uw foto’s in te schuiven. De meeste hebben ruimte voor 200 tot 300 plekken voor je foto’s en hebben covers gemaakt van vinyl, leer, stof of een soort van gecoat papier. Voordat dit type fotoalbums op de markt kwam, waren de meeste albums gewoon schriften waarin je je foto’s met lijm of plakband op de pagina’s plakte, vaak dwars over elkaar heen (in veel gevallen is het moeilijk om de foto’s te verwijderen uit dit soort albums als de lijm is uitgehard, zijn ze onmogelijk los te krijgen!)

Wat is een online fotoboek?

Het digitale fotoboek is de opvolger van het fotoalbum. Er zijn veel bedrijven op internet die gratis eenvoudig te gebruiken software die u ofwel downloaden of online gebruik van kan maken om een ​​boek vol met foto’s waarvan u zelf de lay-out kunt creëren bieden.

Hoe traditionele fotoalbums te vergelijken met online fotoboeken?

Afmetingen en gewicht

Aangezien de fotoboeken digitaal zijn gedrukt, hebben ze de neiging om lichter in gewicht te zijn en minder groot. U kunt met gemak enkele honderden foto’s in een 100-pagina’s tellende boek passen. Mijn traditionele fotoalbums zijn erg zwaar en dus niet zo draagbaar en ze nemen ongeveer 4 keer zo veel ruimte in beslag als mijn fotoboeken.

Gemakkelijk te dupliceren

Er is onmogelijk om een ​​fotoalbum te dupliceren, tenzij u twee identieke albums tegelijkertijd maakt. (Ik heb dat eerder gedaan als ​​cadeau voor een vriend, waarmee ik samen een reis heb gemaakt het kan enorm vervelend zijn! Om dit te maken). Met digitale fotoboeken, maak je zo een boek, of tien! Uw bestanden worden opgeslagen op uw harde schijf of op website van het bedrijf, zodat u later gemakkelijk terug kunt gaan om meer boeken af ​​te drukken of als je wilt een ander exemplaar. In veel gevallen kunt u ook wisselen van grootte, stijl, afdekkingen enz. zonder dat u uw lay-outs opnieuw hoeft te ontwerpen.

Omdat fotoboeken gemakkelijk te dupliceren zijn, zijn het enorm leuke cadeaus. Maak een fotoboek van je familiefoto’s en vervolgens druk je meerdere exemplaren af voor doordachte en persoonlijke kerstcadeaus voor uw gezin. Verzamel al je familie recepten en voeg foto’s toe voor een uniek kookboek! Maak een fotoboek van de eerste jaren van je baby en geef een kopie aan de grootouders. De mogelijkheden zijn eindeloos en iedereen houdt van het ontvangen van gepersonaliseerde geschenken!

Behoud archief

Online boeken ook ter bescherming van uw foto’s op een andere manier – als sommige ongelukkige gebeurtenissen zouden gebeuren, zoals een brand of overstroming, zult u in staat zijn om een ​​ander exemplaar van uw boek te herdrukken.

Creativiteit

Fotoboeken kunt u zo creatief maken als jezelf wilt. Maak een mooie strakke samenstelling van uw foto’s met effen zwart of witte achtergronden – portfolio stijl. Of je kunt totaal los gaan met versieringen, illustraties, bijschriften en grappige omlijstingen. Veel fotoalbum makers zijn al overgegaan van het traditionele fotoalbum maken naar het digitale fotoboek maken voor veel van de dezelfde redenen als hier vermeld!

Kosten

Traditionele fotoalbums kunnen variëren van € 15 tot € 100,00 of meer, afhankelijk van de materialen. Je moet ook je foto’s, die ongeveer 10 cent per stuk zijn af drukken. Dus, voor een album met 300 foto’s zou je waarschijnlijk verwachten een minimum van 50,00 Euro te betalen. Ik heb voor gebonden boeken met 300 foto’s minder uitgegeven dan dat. Fotoboek aanbieders bieden ook vaak coupon codes en aanbiedingen aan. De kostprijs wordt uiteraard beïnvloed door de keuze van de dekking en stijl, maar er zijn veel betaalbare opties zoals softcover boeken. Er zijn zo veel verschillende soorten en stijlen om uit te kiezen in elke prijsklasse, en u kunt zelfs uw pagina’s afdrukken op echt fotopapier.

Ik wil een fotoboek, waar moet ik beginnen te maken?

Het proces loopt over het algemeen als volgt uit:

  • Meld u aan voor een account op de website van de aanbieder;
  • Upload de foto’s die u wilt gebruiken in uw boek;
  • Kies een kant-en-klare thema en / of sjablonen voor een snelle en eenvoudige fotoboek in 5 minuten of neem de tijd en ontwerp je eigen lay-outs voor volledige creativiteit;
  • Sleep uw foto’s naar de voorbestemde ruimtes;
  • Bestel het fotoboek. Over het algemeen in ongeveer een week tot 10 dagen, ontvangt u een afgewerkt gedrukt boek van al uw foto’s. U kunt het trots tonen op uw salontafel en uw gasten zullen denken dat het boek in een winkel gekocht is!

Over het algemeen in ongeveer een week tot 10 dagen, ontvangt u een afgewerkt gedrukt boek van al uw foto’s. U kunt het trots tonen op uw salontafel en uw gasten zullen denken dat het boek in een winkel gekocht is!