Fotoboek maken – digitale fotografie tijdperk

Dat digitale fotografie, de fotografie met een filmrolletje heeft verdrongen zal geen verrassing meer zijn. En eigenlijk is dit ook wel logisch, want met digitale fotografie kan iedereen zijn of haar foto’s verkleinen, vergroten of bijsnijden. Je kan zelfs fouten in de bewerking maken en dan gewoon weer met het origineel beginnen. Eén ding is echter nog steeds niet veranderd: mensen willen nog steeds een fotoboek maken.

Nieuwe manier fotoboek maken

In het tijdperk van de digitale fotografie hoef je niet meer je foto’s te knippen en te plakken of aan de slag met Crêpepapier of glitters om je fotoboek te decoreren (misschien nog wel “knippen en plakken”, maar niet meer fysiek).

Wederom maakt digitale fotografie het makkelijker voor ons. Een fotoboek maken doe je nu op de computer, tablet of zelfs een telefoon. Nu was het in het begin zo dat mensen een fotoboek konden maken via een beeldbewerking programma als Photoshop, maar daar heb je toch al een behoorlijke technische kennis voor nodig.

Bijkomend nadeel is dat deze programma’s niet bepaald goedkoop zijn.

Een fotoboek maken wordt goedkoper en makkelijker

De “aanbieders op internet”, die foto’s, fotoboeken en nog veel meer producten voor je afdrukken hebben nu vrijwel allemaal een aangepast beeldbewerking programma welke gratis is te downloaden via hun website. Deze software maakt het voor jou zo makkelijk mogelijk om bijvoorbeeld een fotoboek te maken.

De fotoboeken worden steeds mooier

Doordat de beeldbewerking functies nu met een druk op de knop zijn uit te voeren en speciaal zijn afgestemd op het maken van een fotoboek, kan je de mooiste fotoboeken maken. Met bijvoorbeeld een foto als achtergrond op een pagina met andere foto’s of leuke tekst ergens op de pagina plaatsen in verschillende lettertypes. De opties zijn eindeloos.